Followers

Labels

N

Wednesday, September 15, 2010

Soccer, juga dikenali sebagai bola sepak, adalah permainan yang dimainkan di padang dengan gol post. Dalam bola sepak, pemain tidak boleh menyentuh bola dengan tangan mereka kecuali mereka adalah apa yang disebut goalkeeper''; yang apa penjaga gol itu dan tugas mereka adalah untuk mengelakkan pasukan lawan dari mengutip mata/memberi gol

permainan bola sepak terdiri daripada dua tempoh masa, yang berlangsung empat puluh lima minit masing-masing, yang dikenali sebagai 'half' dan mereka membagi dua dimainkan terus menerus. Tidak seperti bola sepak tradisional, ketika bola keluar dari permainan atau keluar batas, waktu jam tidak berhenti di dunia sepakbola. Mencatat skor selama perlawanan bola sepak relatif mudah. Setiap mencetak gol bernilai satu mata. Dalam kes tembakan hukuman, tujuan yang dinilai juga bernilai satu titik. Dalam hal ada baik dasi (bermaksud pasukan mempunyai skor jumlah mata yang sama), permainan ini dianggap apa yang disebut menggambar atau bergantung pada permainan, kadang-kadang permainan masuk ke lembur. Sepak bola dimainkan dengan dua pasukan sebelas pemain di setiap pasukan. Para pemain bola bergerak ke lapangan hanya menggunakan kaki, lutut, dan kepala. Penggunaan tangan mereka tidak dibenarkan dan mengakibatkan hukuman yang dikenali sebagai pelanggaran. Pasukan lawan memiliki kesempatan untuk apa yang dikenali sebagai tendangan bebas langsung, tendangan penalti, atau tendangan bebas tidak langsung restitutes pelanggaran.

Seperti sukan, kesalahan pemain tidak dibiarkan. Pengadil bertugas selama perlawanan bola sepak akan memberi amaran pemain dengan baik kuning atau kad merah. Sebuah kad kuning bermakna bahawa kesalahan telah dirakam dan pemain diperingatkan, dan jika pemain yang sama tidak mengendahkan amaran dari wasit, kad merah dipaparkan untuk pemain dan pemain adalah 'dihantar. " Jika seorang pemain telah menunjukkan amaran atau kad kuning, pemain adalah 'dibukukan' arti nama mereka telah ditulis dalam buku rasmi itu. Selama waktu ini, pengganti boleh dihantar dalam tempat Pemain dihukum, tapi jika kad merah yang dipaparkan, tidak ada substitusi yang dibenarkan.

permainan bola sepak adalah bentuk besar latihan dan kos start up tidak terlalu tinggi. Peralatan yang diperlukan untuk bola sepak adalah bola, seragam (jika bermain di pasukan hukuman), kasut yang tepat dikenali sebagai cleat, dan penjaga shin. Tidak seperti bola sepak tradisional, penutup kepala, bahu dan bantalan kaki yang tidak diperlukan. Semak rujukan Pemain untuk item yang akan menimbulkan risiko kecederaan bagi pemain lain di lapangan, perhiasan seperti jam tangan, gelang, dan anting-anting tidak dibenarkan.

bola sepak Amerika atau NFL (National Football League) telah bermain besar mereka dari yang dikenali sebagai Super Bowl; setara bola sepak yang disebut Piala Dunia. Piala Dunia bola sepak adalah permainan global di mana pasukan bola sepak dari seluruh dunia datang dan bermain untuk mendapatkan gelaran 'Pemenang. " Juara Piala Dunia dianggap sebagai pesaing utama dari bola sepak dan telah mencapai kehormatan tertinggi sepakbola.

0 comments:

Post a Comment